Intr-un final, momentul mult asteptat a venit! Data a fost fixata, asa ca tot ce ramane acum de facut este sa stabiliti restul detaliilor, ca locatie, meniuri sau invitatii. Si desi acest ultim aspect nu pare prea complicat de rezolvat, initial, problema alegerii unor invitatii de nunta perfecte nu este asa usor de rezolvat precum pare!

Pe scurt, acestea trebuie sa fie un model de-a dreptul deosebit, realizat cu bun gust  si care, in primul rand, sa ii impresioneze pe destinatari. Pentru ca, sa fim seriosi, fiecare cuplu doreste ca cei care urmeaza sa le fie alaturi in cea mai importanta zi sa ramana cu o impresie mai mult decat placuta!

Daca acum cativa ani nu se insista foarte mult pe desigul invitatiilor de nunta, acum s-au creat anumite trenduri pe care orice cuplu care urmeaza sa se casatoreasca doreste sa le urmeze in mod deosebit. Fonturile clasice, prezente in orice editor de text, alaturi de imagini clasice folosite acum 10 sau chiar 20 de ani, care ar da impresia unor invitatii de nunta ieftine si facute in graba, nu mai sunt demult cautate.

Mai jos veti gasi o scurta lista cu modele de invitatii de nunta care cu siguranta vor face furori in 2017 si, bineinteles, vor impresiona fiecare invitat:

Invitatii tip caligrafie

In fond, o invitatie se face personal, de aceea aceasta trebuie sa arate ca si cum ar fi fost facuta in mod special pentru destinatar. Folosirea unui font de tip “caligrafie” va ajuta foarte mult in obtinerea acestui effect. De asemenea, cu cat acesta este mai diferit, mai iesit din comun, decat fonturile de acest tip folosite peste tot pe Internet sau chiar pe alte printuri, cu atat impactul va fi mai mare!

Sfatul expertului: Alegeti un font lizibil, usor de citit. De asemenea, nu folositi acelasi font in tot textul invitatiei. Un font secundar, mai cuminte, va face invitatia mai usor de citit, in special detaliile importante, cum ar fi data si ora evenimentului.

Invitatii tip ziar

Daca doriti o invitatie pentru nunta cu totul iesita din comun, puteti foarte bine sa optati pentru un format asemanator primei pagini a unui ziar. Cu siguranta invitatii vor dori sa pastreze aceasta invitatie, chiar si dupa finalizarea evenimentului, pe langa faptul ca vor povesti si altora despre ce idee originala ati avut!

Sfatul expertului: Desi se presupune ca o astfel de invitatie este putin mai incarcata decat una clasica, incercati sa o pastrati pe cat de mult posibil aerisita, evidentiind detaliile importante. Si, din nou, nu faci exces de fonturi si de culori. Totul trebuie sa se potriveasca perfect, din punct de vedere cromatic.

Invitatii de tip watercolor

O idee relative noua, preluata din State, este cea de a realiza invitatii care sa para pictate in acuarele, eventual adaugand si un accent de culoare intinata. Bineinteles, exista o multime de modele de acest tip pentru care puteti opta, totul tine doar de imaginative!

Sfatul expertului: Din nou, incercati sa alegeti culori complementare pentru acest tip de invitatii de nunta. Cat despre font, se recomanda ca acesta sa fie unul de tipa “caligrafie”, pentru obtinerea unui efect cat mai deosebit.

Invitatii facute manual

In sfarsit, sa ne mutam putin atentia asupra unui tip de invitatii de nunta ieftine, perfecte in mod deosebit pentru evenimentele organizate in cerc restrains. Vorbim despre nunti la care participa un numar redus de persoane, pana in 50, pentru care se preteaza excelent invitatiile facute manual.

Vorbim despre modele scrise de mana si, eventual, cu diverse elemente adaugate pe ele, precum flori, nasturi sau alte tipuri de decoratii.

Sfatul expertului: Puteti gasi foarte multe model de invitatii de nunta lucrate manual, dupa care sa va inspirati, pe Pinterest, acolo existand o sectiune speciala dedicate pregatirii unui astfel de eveniment.

Sfaturi utile pentru gasirea invitatiilor de nunta perfecte

Dupa ce v-ati decis asupra tipului de invitatii de nunta preferat, urmeaza alt past important: realizarea lor. Exista o multitudine de firme pe piata care oferta astfel de servicii, dar, pana la urma, ideea este sa le realizati la un pret cat mai mic si la o calitate superioara, ceea ce, in multe cazuri, este imposibil.

In privinta pretului, multe firme sunt dispuse sa ofere discounturi serioase, in functie de numarul de invitatii comandate,  complexitatea acestora sau cat de repede le vreti. Nu uitati sa negociati acest aspect inainte de a stabili pretul final.

Un alt aspect care poate influenta pretul invitatiilor de nunta este calitatea materialelor din care acestea sunt realizate. De multe ori, veti fi tentati sa alegeti hartie sau carton care pot ridica costul total, dar este recomandat sa examinati toate variantele disponibile, pentru ca este foarte probabil sa gasiti ceva de o calitate cel putin similara, la un pret mai bun. Pana la urma, nu trebuie sa uitam ca este vorba de niste invitatii care transmit un scurt mesaj despre un eveniment si nimic mai mult.

Inainte de a apela la o firma locala pentru realizarea invitatiilor de nunta, nu uitati sa apelati si la Google. Puteti gasi foarte multe firme online care va pot oferi aceleasi servicii la preturi mult mai bune, ca sa nu mai vorbim de oferta mult mai diversificata. De asemenea, exista magazine online carora puteti sa le prezentati un design realizat integral, iar acestea va vor realiza invitatiile pana la cel mai mic detaliu.

In concluzie, nu putem nega ca tot acest process de gasire a invitatiilor de nunta perfect poate fi unul complicat, mai ales in ceea ce priveste gasirea unei variante finale, care sa fie ok din toate punctele de vedere. Totusi, daca aveti in vedere variantele recomandat mai sus, cat si cele cateva sfaturi prezentate de noi, cu siguranta totul va fi mult mai usor iar invitatii dumneavoastra vor ramane placut surprinsi de atentia care a fost acordata invitatiilor. Ca sa nu mai spunem ca bugetul alocat acestui eveniment nu va fi foarte afectat!

Leave a Reply